Landshövding Cecilia Schelin Seidegård
Länsstyrelsen

Skall samarbeta mer med Stockholm

Den gotländska länsstyrelsen kommer att samarbeta mer med Stockholms län. Det är i alla fall tanken bakom ett samarbetsavtal som landshövding Cecilia Schelin Seidegård ingår med Stockholm.

"Vissa ärenden förekommer på Gotland så sällan att det är svårt att upprätthålla hög kompetens inom området och därför är det vettigare att samarbeta med annan myndighet kring dessa ärenden, säger Anders Granat, länsråd på Gotland.

Samarbetet är inte helt nytt, men det är definitivt utvidgat.

Stora samarbetsområden där det nu skrivits separata avtal är tillsyn av restaurangernas alkoholservering. Länsstyrelserna kommer också att samarbeta kring djurskydd och veterinärfrågor.

Landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård säger att rekryteringen av länsveterinär på ön fortsätter och på inget sätt är avblåst till följd av samarbetet med Stockholm.

Bland framtida samarbetsområdena nämns också tillsyn av räddningstjänsten och kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte, det gäller då bland annat hållbar samhällsplanering och juridik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".