Hassela vill ta över djurpark

Det kan bli Hassela Gotland som tar över djurparken i Alskog som ju är till salu. Det skulle bland annat vara bra att förlägga delar av utbildningen av Hasselas 70-talet ungdomar dit, anser ledningen.
Tanken är att bland annat kunna använda djurparken för utbildning. Vissa perioder av terminen skulle undervisningen kunna läggas dit, enligt Mats Barre som är biträdande föreståndare för Hassela Gotland. Han har också visioner om att andra skolor också skall kunna utnyttja parken för utbildning. Men målet är också att driva djurparken som djurpark, att hålla den öppen för besökare och att utveckla den vidare. Mats Barre räknar inte med att öka elevantalet i och med att Hassela eventuellt skulle ta över djurparken. Men det finns möjligheter för det. Redan idag finns det en hel del djur i Hasselas verksamhet vilket är bra för många av ungdomarna, menar Mats Barre.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".