Bror Lindahl (fp). Foto: Gotlands kommun

Bror Lindahl svarar kritiker

Folkpartisten Bror Lindahl, som är ordförande i socialnämndens individutskott, välkomnar den kritik som framförts av socialstyrelsen för brister i handläggningen av barnutredningar.
- Kritik gör ju att man rättar till saker och ting, om man begått något fel. Och nu får vi ju se om länsstyrelsen utreder vad vi har för brister, säger han.

Socialstyrelsens granskning har sitt ursprung i en anmälan från en privatperson i somras.

Där handlade det om en mamma som ska ha misshandlat sina barn, bland annat genom att dra dem i håret och genom att stänga in sin tvåårige son i källaren "för att han skulle lära sig".

Trots att en anmälan om misshandel gjordes ansåg ansvarig chef inom socialtjänsten att man inte behövde agera akut utan att fallet kunde vänta till nästa möte med mamman, som sedan tidigare var under utredning.

Detta möte ställdes dock in eftersom mamman inte mådde bra, och ärendet fördröjdes ytterligare.

Bror Lindahl säger till SR Gotland att han inte kände till kände inte till det fallet:

- Jag tycker det låter jävligt illa, och jag har ingen kännedom om det här fallet. Om det stämmer så är det ytterst välkommet med en undersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".