Folkpartiet enat - igen

Efter ett stundvis hetsigt årsmöte verkar Folkpartiet vara enat igen. Bland annat skulle listorna till höstens val fastställas, och att trots att Mats-Ola Rödén hamnat på första plats i provvalet så hade valberedningen gett honom en tredjeplacering.

När årsmötet inleddes förklarade Rödén tillsammans med Amy Öberg, Bror Lindahl och Jan Lindell att de ville ha två listor till kommunfullmäktigevalet, annars skulle de inte ställa sig till förfogande.

Många ansåg att två listor i stället för en skulle skada partiet, och påpekade att det finns ju inte längre något som heter valbar plats eftersom väljarna kan sätta kryss för sin favorit.

Och efter lång debatt och enskilda överläggningar som leddes av riksdagsledamoten Gunnar Andrén enades dom båda lägren om en enda lista, som toppas av Mats-Ola Rödén, med Amy Öberg som tvåa och vice ordförande Johan Malmros som trea. Och Bror Lindahl på sjätte plats.

När det gäller riksdagslistan så är Sven Bosarvfe, Stånga, som nu sitter i kommunfullmäktige Folkpartiets första namn där, följd av Barbro Öncel som andra namn.