gotlands kommunfullmäktige

Debatt väntas om bussiga kortet

När Gotlands kommunfullmäktige samlas på Suderbys i dag väntas den största diskussionen bli om öns skolelever inte längre ska få åka gratis i stadstrafiken utan bara på landsbygdsbussarna.

Det är ganska få ärende som ska beslutas , men listan på förslag, medborgarförslag och frågor till ledande politiker som kommer upp är lång. Bland annat ska kommunalrådet Eva Nypelius svara på miljöpartisten Stefaan de Maeckers fråga om hyresgästerna hos kommunala Gotlandshem ska vara skrivna på ön:

Frågan har kommit upp efter att Radio Gotland berättade om att Gotlandhem planerar att bygga seniorlägenheter på Furillen - och där skulle en del lägenheter reserveras för tillfällig personal som jobbar på Furillen - Stefaan de Maecker undrar om att kravet att hyresgästen ska vara skriven på ön ska tas bort?

Men innan dess kommer det säkert ha varit en livlig debatt om bussiga kortet för öns skolungdomar. Alliansen vill ändra så att det bara gäller på landsbygdsbussar, eftersom skolbarnens bussåkande i Visby gör att dyra extrabussar måste sättas in och trots det får inte alla som reser sittplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista