Nej till hastighetssänkningar

Flera föreningar och privatpersoner på Gotland som vill ha sänkt hastighet på en del vägsträckor, får avslag av länsstyrelsen.

Det gäller länsväg väg 149 (Lummelundsväg) förbi Snäck, där det byggts många hus på senare tid. Boende där vill ha en begränsning till 50 kilometer i timmen.

Samma hastighet föreslår Utveckling Norra Gotland skall gälla vid södra infarten till Fårösund. Man vill att hastighetsbegränsningen börjar 300 meter längre söderut än idag.

Sänkt hastighet föreslås också gälla på en del av väg 562 från Stenkumla mot Klintehamn, där 70 kilometer i timmen nu gäller, eftersom trafiken ökat och hastigheten inte respekteras av alla.

Unghanse samfällighetsförening vill ha 30 kilometer i timmen på några enskilda vägar i Eskelhem eftersom det blivit villaområden för åretruntboende.

Vägverket, polisen och kommunen har tittat på ansökningarna och kommit fram till att det inte finns någon anledning till sänkt hastighet på de aktuella vägarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista