Gotlands kommuns nya lokaler på Visborgsområdet. Flygfoto: Gunnar Britse
VISBORGSOMRÅDET

Vasallen säljer nya kommunlokalerna

Fastighetsbolaget Vasallen tänker sälja de nyrenoverade före detta regementsbyggnaderna på Visborgsslätt som Gotlands kommun flyttat in i. Om inte kommunen kan ge ett acceptabelt pris inom en vecka, kommer husen att bjudas ut till försäljning på öppna marknaden.

På fredag träffar Vasallen representanter för kommunen för att diskutera affären. Kan parterna inte komma överens till på tisdag i nästa vecka, säljs kommunhusen på öppna marknaden via mäklarfirman Pangea.

Kommunen vill köpa kommunhusen eftersom årshyran på 28 miljoner anses vara för hög.

Fastigheterna har renoverats för över 300 miljoner kronor och försäljningspriset är hemligt.

Men en fristående fastighetsvärderare säger till Radio Gotland att priset torde ligga mellan 330 och 350 miljoner kronor.

Det kan jämföras med att kommunens gamla lokaler i Visby innerstad såldes för 46 miljoner kronor till byggbolaget Peab.

Anledningen till att Vasallen säljer är att man vill få in kapital till andra investeringar, säger Fredrik Pettersson på Vasallen till SR Gotland.

- Här i Visby satsar vi bland annat på att bygga ett nytt gym. Vi bygger nya lokaler åt Fortifikationsförvaltningen och vi håller även på med ett kontorshotell och en del annat, säger Fredrik Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista