1 av 2
2 av 2
fotboll

TV3 vill ta Gute till Allsvenskan


Fotbollslaget FC Gute ska ha huvudrollen i en dokumentärserie i TV3. Tanken med programserien är att med hjälp av miljonsponsring föra divisiontvålaget FC Gute upp i Allsvenskan.

På torsdagen ska Gert Fylking tillsammans med representanter från mediekoncernen Modern Times Group möta Thomas Johansson, ordförande för FC Gute, Hans Rosengren som är ordförande för Gotlands fotbollförbund samt Inger Harlevi (M) som är ordförande för kultur- och fritidsnämnden, samt företrädare för näringslivet för att se om det går att komma till skott med idén.

Tanken är att stärka laget på plan och hjälpa laget på olika sätt. I TV-serien ska man följa spelarna in på livet. Bland annat kan det bli aktuellt att laget förstärks genom att spelare över hela landet får söka till att få spela i FC Gute.

- Gotland törstar efter bra fotboll och behöver ett bra fotbollslag. Den svenska fotbollsfamiljen behöver definitivt bli större, säger Gert Fylking.

I kväll ska spelarna i FC Gute diskutera förslaget. Tony Mattsson, tränare, känner att idén om att göra FC Gute till TV-serie både är bra och dålig. Själv vill han inte bli en "dokusåpakändis", men att han ser det som en intressant sak om det blir verklighet.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".