snäck

Villavagnar fick godkänt

Byggnadsnämnden sade på onsdagen ja till att de 45 villavagnarna på Snäck ska få stå kvar i fem år till. Men nämnden var inte enig utan beslutet togs omröstning, med siffrorna 5-4. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet motsatte sig beslutet.

För fem år sedan fick Snäcks Camping AB ett tillfälligt bygglov för alla villavagnarna, men på valborgsmässoafton går tillståndet ut. Alltså har Snäcks camping begärt en förlängning av det tillfälliga bygglovet.

Det har varit många rättsliga turer om huruvida villavagnar är tillfälliga eller mer permanenta inslag i bebyggelsen.

Kammarrätten har i en dom slagit fast att det inte hjälper att villavagarna har en begränsad livstid och lätt kan flyttas. För på det hela taget så kan man inte anse att det är tillfälliga åtgärder, till exempel anser Kammarrätten att det skulle krävas omfattande resurser, både tekniska och ekonomiska för att återställa marken.

Och det är Kammarrättens uppfattning som tjänstemännen på Stadsarkitektkontoret lutar sig mot när de säger nej till ett fortsatt tillfälligt bygglov för vagnarna.

Men byggnadsnämnden var mer välvillligt inställt och ger Snäcks camping ett tillfälligt tillstånd i fem år till.

Skälet till det vill byggnadsnämndens centerpartistiska ordförande Lars Thomsson inte kommentera förrän vid en presskonferens på torsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista