STADSARKITEKTEN

Avrådde från villavagnstillstånd

Politikerna i kommunens byggnadsnämnd röstade med knappast möjliga majoritet igenom en förlängning av det tillfälliga bygglovet för 45 villavagnar nära stranden på Snäck camping - trots att tjänstemännen på stadsarkitektkontoret med stadsarkitekten Carin Johansson avrådde från att ge förlängt bygglov. 

Stadsarkitekten Carin Johansson avrådde från att ge villavagnarna bygglov redan 2005 när det första beslutet togs. Då var det en socialdemokratisk ordförande som drev igenom beslutet i byggnadsnämnden.

Sedan dess har det varit val och nu är socialdemokraterna i oppostion och röstade de emot förlängt bygglov. Och Carin Johansson avråder fortfarande bestämt, bland annat med hänvisning till Kammarrättens dom gällande andra villavagnar högre upp på Snäck inte kan ses som en tillfälliga åtgärd, med tanke på vägar, vatten och avlopp med mera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista