PayEx Invitational

Meriterat proffs klar för Kronholmen

Dubbla vinnaren på Ladies European Tour, Lotta Wahlin, är ett av totalt 54 proffs som gör upp om prispotten på 200 000 kr i PayEx Invitational på Kronholmens golfbana i maj.

Lotta Wahlin blev proffs 2004 och har hittills i karriären totalt sex segrar, tre andraplatser och två tredjeplatser på meritlistan på både den skandinaviska och den europeiska touren, enligt Magnus Olsson medlems- och marknadsansvarig i Visby golfklubb.

2008 var hennes bästa år på Ladies European Tour, då hon både vann Turkish Ladies Open och S4C Wales Ladies Championship of Europe.

I januari 2010 fick hon beskedet att hon drabbats av Malingt Melanom, en hudcancersjukdom.

Lotta Wahlin har genomgått ett par operationer för att avlägsna de elakartade fläckarna, enligt läkarna skall det inte vara någon risk för spridning. För att ta det säkra före det osäkra och skydda sig så mycket från solen som möjligt väljer hon att 2010 spela i huvudsak på den skandinaviska touren där solen inte är lika stark som på kontinenten.

PayEx Invitational som ingår på Nordea Tour, avgörs på Kronholmen i Västergarn 19-21 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista