Suderkritik mot översiktsplan

Förslaget till översiktsplanen för Gotland fram till år 2025 har ett antal brister, hävdar flera föreningar och organisationer på Storsudret, som nu vill träffa företrädare för både kommunen och länsstyrelsen för att rätta till dem.

Hem och skola, Hoburg och Fide LRF, Hoburgs näringslivs intresseförening hävdar att vad som inte framgår av översiktsplanen, bland annat är att näringslivet i de fem sydligaste socknarna i högre grad än på övriga Gotland måste ges särskilda möjligheter att utvecklas.

Antalet deltidsboende på Storsudret ökar och det innebär att hela samhällsordningen tenderar att bli mer och mer säsongsanpassad och föreningarna på Storsudret tycker att den övergripande målsättningen bör vara att att antalet fast boende skall öka.

Sammanfattningsvis tycker föreningarna på Storsudret att bevarandeintresset har getts en alltför stark framtoning på bekostnad av entreprenörsanda och utveckling av näringslivet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".