SMHI: Vår på Gotland närmaste dygnet

Det närmaste dygnet blir det meteorologisk vår på Gotland. Då har dygnsmedel-temperaturen legat över 0 grader sju dagar i rad.

Om meteorologerna får bestämma är det bara delar av Götaland som hittills fått vårvärme men vårtecken har rapporteras mycket längre norrut än så.

Skåne, Blekinge, Halland och Bohuslän har i princip fått vår. Även delar av Småland, från Växjö upp till Gladhammar. Ölands södra udde har också fått vår, men inte den norra udden. Skaraborg har vår, men runt omkring är det fortfarande vinter, berättar Linnea Rehn, meteorolog på SMHI, för TT.

En rad stationer har också rapporterat över 0 grader sex dagar i rad, bland annat på Gotland, och där blir det också vår det närmaste dygnet.

Den extremt efterlängtade årstiden ökar takten ytterligare de närmaste dagarna då stora delar av Sverige kommer att få åtskilliga plusgrader. (TT)

Fånga vårtecknen på bild

Skicka gärna in foton av vårtecken till oss på adressen gotlandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.