Filmutbildning läggs ner ?

Den 2-åriga animations- och experimentfilmutbildningen på Folkuniversitet hotas att läggas ner ! Orsaken är att kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt nej till fortsatta bidrag till utbildnigen.
- Vi kommer inte att ha någon intagning till hösten om vi inte får några kommunala bidrag, men de 14 elever som går första året kommer att få sin examen, säger Mats Ladebäck, som är ansvarig för utbildningen. Utbildningen startade vårtermninen 1998 och har hittills fått 360 000 kronor i årligt kommunalstöd. Men nu nekar alltså kommunstyrelsens arbetsutskott, ksau, dom sökta 292.000 kronorna för åren 2001 och 2002. Utbildnigen har också finansierats med bidrag från myndigheten för kvalificerad utbildning, KY. Till i år söktes bidrag från KY på 70.000 kronor, men även den ansökan har fått avslag. På torsdag i nästa vecka tar kommunstyrelsen det slutgiltiga beslutet om utbildnigen för animation- och experimentfilm får bidrag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".