Trädgård blir p-platser i kulturarvsstaden Visby

Bygnadsnämnden i Gotlands kommun har beslutat att ge bygglov för att bygga åtta parkeringsplatser vid Hästgatan i Visby innerstad där det finns en prisbelönad trädgård.

Det är företaget Faktab som vill bygga och ordföranden i byggnadsnämnden, socialdemokraten Bo Björkman säger att nyttan med parkeringen får gå före bevarandet av trädgården.
Faktab växer och måste ha plats för sina företagsbilar, precis som köpmännen förr i världen behövde plats för sina hästar och vagnar, säger Krister Fingal, vd. för Faktab.
Men att en trädgård  i Världsarvsstaden Visby görs om till parkeringsplatser gillas däremot inte av Eva Selin på Gotlands Fornsal. Det finns fler exempel på träd som huggits ner och Eva Selin anser att det är principiellt viktigt  att slå vakt om de gröna trädgårdsmiljöerna för att innerstaden inte ska förvandlas till en stenöken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista