Hot mot polisanställd

Häktade misstänkta för mordplaner

Två män häktades i dag misstänkta för att ha planerat ett mord. En 27-åring häktades på sannolika skäl misstänkt. Det gäller alltså den grövre graden av misstanke.

Det är Stockholmspolisen som utreder brottet, men de båda misstänkta är gotlänningar och brottet har planerats på Gotland. Orsaken till att det misstänkta brottet utreds av Stockholmspolisen är att det rör sig om stämpling till mord som riktar sig mot en anställd vid polismyndigheten på Gotland.

Ulf Göranzon, kommissarie vid länskriminalpolisen i Stockholm vill inte säga vem som skulle dödas, men att hotet varit riktat mot en polis-anställd på Gotland.

Åtal mot 27-åringen skall vara väckt 11 maj.

En 31 årig man häktades skäligen misstänkt för samma brott - alltså stämpling till mord. Där är misstanken alltså lägre.

Det är Länskriminalpolisen i Stockholm som utreder brottet, men de båda misstänkta är gotlänningar och brottet har planerats på Gotland.

De båda männen greps på olika platser på Gotland under lördagsdygnet.

Åklagaren har nu en vecka på sig att komma med ytterligare bevis om 31-åringen skall hållas fortsatt frihetsberövad.

Stämpling till brott innebär att någon i samråd med annan beslutar att utföra gärningen - anstiftar, åtar sig - eller erbjuder sig att utföra ett brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista