En miljon från Kulturrådet till skolan

Kulturrådet meddelade på tisdagen att barn- och utbildningsförvaltningen i Gotlands kommun tilldelats 1.055.000 kronor inom ramen för den nationella skolkultursatsningen "Skapande Skola".

Pengarna är fördelade på två poster där den ena satsningen vänder sig till årskurserna 4-6 under rubriken "Berättarverkstad". Den andra riktar sig mot årskurs 7-9 och heter "Det gotländska kulturarvet och världsarvet Visby".

- Fantastiskt roligt att kulturrådet ger oss möjligheter att fortsätta, fördjupa och förnya våra estetiska lärprocesser, tycker Jacob Wesley, styrgruppen för "Skapande skola" och biträdande rektor för Södervärnskolan.

Satsningen "Berättarverkstad" har redan funnits ett par år, men då riktat sig mot årskurs sju, nu får mellanstadiet ta del.

"Kuturarvet Gotland och världsarvet Visby" är en satsning som är ny i detta forum, men som redan funnits i andra former. Den handlar om att eleverna på olika vis dokumenterar och förmedlar kunskaper om Gotland och Visby som unika kultturhistoriska platser.

Under våren och sommaren kommer barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans med kultur-och fritidsförvaltningen att förbereda och planera dessa satsningar med kulturarbetare och lärare. Genomförandet skall ske under läsåret 2010/2011

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista