Roxy erbjuds oväntat bidrag

Kulturföreningen Roxy fick på onsdagen ett mycket överraskande erbjudande om att få ett bidrag på 90 000 kronor från den avsomnade tidigare kulturföreningen S:t Nikolaus.

Det skedde vid ett lunchmöte på en Visbyrestaurang mellan Roxys ordförande Göran Björnberg och styrelseledamoten i S:t Nikolaus Inger Harlevi, tillika moderat ordförande för kommunens kultur-och fritidsnämnd.

Gotländsk media hade i förväg fått tips om att ett ovanligt möte skulle äga rum på restaurangen.

Enligt uppgift till Radio Gotland blev Roxyordföranden Göran Björnberg mycket överraskad av erbjudandet och ville först diskutera saken med resten av styrelsen. Det är oklart om det finns några villkor förknippade med penningsumman.

Roxy drabbades av akuta ekonomiska problem, efter att ha organiserat förra sommarens Kammarmusik i Nikolai ruin, som blev avsevärt dyrare än beräknat.

Kulturföreningen har löfte av kultur- och fritidsförvaltningen att förlusten inte ska drabba föreningen, men ordföranden Inger Harlevis olika roller har varit starkt ifrågasatta.

Nu har hon alltså gjort ännu ett oväntat utspel och erbjudit Roxy pengar från en annan förening med anknytning till Nikolai ruin och Kammarmusikfestivalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista