Skolinspektionen

Orionskolan kritiseras på en rad punkter

Den fristående grundskolan Orionskolan i Visby får kritik av Skolinspektionen på en rad punkter. Bland annat kritiseras att skolan ger ut så kallade läsårsbrev istället för betyg i årskurs nio, som ska ge en uppfattning om hur mycket eleverna kan.

Men Skolinspektionen tycker att det saknar koppling till nationella mål.

Skolan saknar också en sammanställning av elevernas kunskapsresultat och har även anställt obehöriga lärare utan tidsbegränsning.

Skolinspektionen vill därför bland annat att skolan snarast vidtar åtgärder så att alla elever ges möjlighet att nå målen i utbildningen.

Vidare saknas ett systematiskt kvalitetsarbete och skolans plan mot kränkande behandling motsvarar inte heller kraven, enligt Skolinspektionen.

Den fristående Orionskolans rektor Philippa Gillström håller med om och välkomnar kritiken som Skolinspektionen riktar mot skolan.

Bland annat att skolan ger ut så kallade "läsårsbrev" iställt för betyg i årskurs nio, som ska ge en uppfattning om hur eleverna ligger till.

Philippa Gillström har tidigare anmält Donnergymnasiet i Klintehamn för samma sak, men säger att hon nu som rektor i Orionskolan har bättre möjlighet att göra förändringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista