Sex personer i stor narkotikahärva

Den 19-årige man som suttit häktad sedan i december för grovt narkotikabrott åtalades idag vid Gotlands tingsrätt. Även hans äldre bror och en annan 43-årig man åtalas för narkotikabrott.
Ytterligare sex personer har delgivits misstanke om narkotikabrott i en härva med narkotikahandel för 145.000 kronor.Det handlar framförallt om den starka drogen metaamfetamin som sålts till olika personer på Gotland. Men även hasch har funnits med i bilden.Att det hela uppdagades var en slump. Det var när en polis rastade sin narkotikahund som den markerade att den hittat nedgrävd narkotika vid en lagerbyggnad i Visby. Det visade sig att det var just metaamfetamin och hasch som låg nerpackat i påsar. Spaning på platsen ledde polisen till en lägenhet där man senare hittade ytterligare metamfetamin. Att det inte bara handlade om narkotika för eget bruk visade sig då man också hittade försäljningsanteckningar med namn på välkända missbrukare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".