Kritik mot julbordsmaten

De kalla rätter som serverades på de gotländska julborden var för varma. Och de varma rätterna var för kalla! Det konstaterar miljö- och hälsoskyddskontorets inspektör som tagit prover från sju julbord i och omkring Visby i december. Några av matproverna, julkorv och inkokt lax till exempel, innehöll för höga halter av mikroorganismer och jästsvampar, vilket tyder på brister i hanteringen. Huvuddelen av de kalla rätterna var för varma och de flesta julborden saknade någon form av kylanordning. Proverna på den varma maten visade att maten där var för kall. Miljöinspektören noterade också att restaurangpersonalen inte kontrollerade att maten höll rätt temperatur, något som miljö- och hälsoskyddskontoret anser borde vara en naturlig del i den egna kontrollen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".