Störst ökning av invånare i Visby

Statistiska Centralbyrån har nu räknat alla invånare i våra gotländska församlingar vid senaste årsskiftet. Vi var vid årsskiftet 57 535 gotlänningar och det var en lite ökning med 154 stycken.

Mest ökar Visby i antal med 92 invånare, därefter Klinte med 46 och överraskande Fröjel med 33 invånare.

Flest folk har försvunnit från Bunge/Fårösund -27 stycken - 12 kvinnor och 15 män och det är samtidigt största minskningen av män i någon gotländsk församling.

På Fårö däremot minskar den kvinnliga befolkningen mest - minus tolv stycken medan karlarna bara blir 3 färre.

Den största förändring av kön i någon församling har skett i Linde där männen minskat med 14,5 procent eller 12 st medan kvinnorna har ökat med 2 st i Linde.

Störst ökning av kvinnor är det i Fröjel med 14,5% eller 24 kvinnor mer, men även männen har ökat i Fröjel med 9 st och tillsammans är det den anmärkningsvärt största ökningen i procent för någon Församling på Gotland + 10 procent. Närmaste konkurrenter är Gerum, Silte, Gammelgarn och Burs men de har bara ökat med knappt 5%.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".