24-åring dömd till sju års fängelse

Sju års fängelse blev domen för den 24-åring som åtalades för mordförsök i samband med ett gängbråk vid Wallers plats i mitten av januari. Gotlands Tingsrätt dömde också en annan man till fem månaders fängelse bland annat för hemfridsbrott.

Det var förra sommaren som de båda männen, 24 år gamla, trängde sig in i en lägenhet i Visby. Klockan var fyra på morgonen när de ringde på dörren och pressade sig in i lägenheten - en av dem maskerad, för att leta efter en man. Den man som de sökte och hotade lyckades dock gömma sig.

Den ena av de båda männen döms, mot sitt nekande, för hemfridsbrott. Han döms också bland annat för narkotikabrott och vapenbrott till fem månaders fängelse.

Den andra mannen får ett betydligt längre straff. Han döms för mordförsök efter att ha huggit en man med kniv vid ett bråk i Visby under Januari månad.

Det var efter ett besök på en av stans krogar som de båda männen stötte ihop på stan. Upprinnelsen var att två kamrater till de inblandade från början hade bråkat. Det var många personer i området, det blev rörigt, ett vittne har uppgett att ”folk slogs överallt”. Den man som nu dömts för mordförsök skall då ha jagat en man en bit på gatan, fått tag i honom och huggit honom med ett flertal knivhugg i bland annat bröstet.

Han döms mot sitt nekande för mordförsök och hemfridsbrott. Han döms också bland annat för narkotikabrott och olovlig körning till sju års fängelse. Mannen skall dessutom betala drygt 127 000 kronor i skadestånd till den knivskurne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".