Advokat vill rentvå den mutmisstänkte

Advokaten till dödsboet efter den mutmisstänkte chefstjänstemannen på Rederi AB Gotland vill att rättegången mot mannen tas upp på nytt.
Förhoppningarna är att rentvå den avlidne chefstjänstemannen så att arvet på 11 miljoner tillfaller dödsboet.Det är, enligt dödsboet, inte uppenbart att den nu avlidne chefstjänstemannen verkligen var skyldig till mutbrott i samband med byggandet av rederiets tre nya fartyg. Därför menar advokaten att de idag låsta miljonerna borde tillfalla arvingarna. I sin senaste inlaga till Gotlands tingsrätt vill advokaten att all bevisning mot den avlidne mannen gås igenom på nytt.Advokaten vill få ytterligare tid att samla uppgifter som visar att chefstjänstemannen inte mottog mutor. Pengarna som sattes in på hans konto skulle då bara vara vanliga konsultarvoden. Advokaten hävdar att det är svårt att skilja på mutor och helt laglig verksamhet. Att ge rabatter för att få igenom köp är inte olagligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista