Nytt förslag om GIP-utbyggnad

Låt Gotland Interaktiv Park, GIP, växa i före detta ICA-lagrets lokaler vid högskolan och lägg den nya kongresshallen på Holmen i Visby hamn i stället. Det föreslår en arbetsgrupp som fått kommunstyrelsens uppdrag att utreda framtidens lokaler för de mindre dataföretagen i GIP.
Utredarna anser att sambandet mellan högskolan och dataföretagen är mycket viktig och att en etablering vid högskolan skulle innebära en stor slagkraft och ge goda samverkanseffekter. I andra hand kan utredarna tänka sig att det byggs upp en företagspark i norra Visby där redan Flextronics och Svenska Spel ligger och där det kommer att bli lokaler lediga. Utredarna skriver att tillväxten av nya företag är snabb och att 250 personer kommer att arbeta med interaktiva medel om några år. Därefter väntas fortsatt expansion med ytterliga 250 nya jobb inom interaktiv media. I utredningen finns också en inventering av parkeringsmöjligheterna i hamnområdet. Det finns behov av 400 nya parkeringsplatser i hamnen. Utredarna tycker att det är nödvändigt med en parkeringsavgift i inre hamnen och föreslår att nya parkeringsplatser skapas genom att mindre parkeringspråmar placeras ut i Visby hamn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".