Gotlänning bäste sångare

Skandinaviska Skolans i Bryssel ungdomskör ''United Voices'' under ledning av gotländska Lena Björk-Franzén deltog i jazzkörtävlingen ''Berklee College of Music High School Jazz Festival'' i Boston i USA. I konkurrens med 350 amerikanska körer lyckades ''United Voices'' som enda europeiska medverkande att vinna tävlingens huvudpris i vokaljazz. Körens solist Egil Franzén, 18 år och ursprungligen från Gotland, prisbelönades som bästa ''vocal performer''.
Berklee School of Music i Boston är världens största högre musikutbildning för jazz, rock och popmusik med ca. 6,000 elever från hela världen. ''Det är både lite omtumlande och fantastiskt roligt att vi vann hela tävlingen, eftersom vi egentligen ville vara med i festivalen utan att behöva tävla'' säger United Voices körledare Lena Björk-Franzén. ''Att få framträda som vinnargrupp på lördagskvällens avslutningskonsert inför 5,000 medverkande sångare var en helt otrolig upplevelse för ungdomarna i kören.'' ''United Voices'' består av 17 svenska, norska och finländska ungdomar i åldrarna 15-20 år som nu var och en kan se fram emot ett stipendium om 3,000 dollar om de väljer att studera på Berklee i framtiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista