Djurtransport anmäls

Ägaren till ett handelsföretag på mellersta Gotland misstänks för att ha transporterat levande slaktdjur längre tid än tillåtet.
Det var i oktober som djuren transporterades från Gotland till ett slakteri på fastlandet, vilket tog cirka tio timmar. Enligt reglerna får levande djur transporteras i högst åtta timmar. Chauffören vägrade uppge vilka ägarna till djuren är med hänsyn till uppfödarnas integritet, vilket också strider mot gällande regler. Enligt miljö- och hälsoskyddsförvaltningen transporterades nio djur från tre olika uppfödare på ön vid det aktuella tillfället. Ärendet har nu överlämnats till åklagare för utredning av misstänkt brott. Samtidigt fortsätter miljö- och hälsoskyddsförvaltningen att kontrollera djurtransporter. På onsdagen var en transport på väg till Norrland, där transportören misstänktes för att inte ha utrustning för att köra så långt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista