Annika Hedberg. Foto: Eleonor Svensson/SR Gotland
FÄRJEKROCKEN

Skadade missnöjda med rederiet

Annika Hedberg och hennes dotter skadades i samband med kollisionen mellan de båda gotlandsfärjorna HSC Gotlandia och m/s Gotland i juli i fjol. Men de har inte fått det bemötande hon väntat sig från rederiet. De har begärt ekonomisk ersättning för sveda och värk och inkomstbortfall, vilket de ännu inte har fått.

Annika Hedberg fick sprickor i revben och sjukskrevs i tre veckor och för hennes dotter Klara Larsson var det ännu värre. Hon bröt de främre revben, sjukskrevs i sex veckor och fick besöka sjukgymnast i ett halvår. Än i dag lider hon av sina skador eftersom hon ofta får ont om hon måste stå eller sitta längre stunder. Destination Gotland har betalat ur ersättning för läkarbesök och läkemedel, men ingenting för sveda och värk. Jan-Erik Nilsson, vd för Gotlandsbolaget, hänvisar till att dom enligt lagen inte måste betala ut pengar för sveda och värk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".