Svalt intresse av öns milstolpar

Hittills har 8 av Gotlands 68 hembygdsföreningar anmält intresse för att bli så kallade faddrar till dom milstolpar från 17 och 1800-talen som står längs dom gotländska vägarna. - Intresset kan tyckas svalt, men vi förväntar oss att fler kommer anmäla sig. I februari och mars kommer hembygdsförbundet att hålla möte med alla hembygdsföreningarna på ön, vilket säkert gör att fler blir intresserade, säger hembygdskonsulent Laila Press.
Det var i november som Hembygdsförbundet på Gotland drog i igång ett projekt som innebär att alla dom milstolpar står längs vägarna ska få sina så kallade faddrar via hembygdsföreningarna. Syftet är att milstolparna ska rengöras och pysslas om och därmed bevaras för framtiden. Idén kommer från Fornsalen, som även i fortsättnigen kommer ha det yttersta ansvaret för milstolparna. Fadderskapet handlar mer om att fördela ansvaret med hembygdsföreningarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista