Teracom i finansiell kris

Bolaget Teracom, som äger de statliga tv- och radionäten, är i finansiell kris. Företaget som har tre anställda på Gotland, behöver drygt 800 miljoner kronor i ägartillskott av staten under det närmaste året. Annars hotar konkurs!
Orsaken till att Teracom nu befinner sig i finansiell kris är företagetet under dom senaste åren satsat stora summor med att bygga ut det digitala marknätet. Teracom har också skjutit till stora summor till dotterbolaget Boxer som har till uppgift att förmå svenskarna att gå över till digital tv. Framgångarna har varit begränsade och nu är Teracoms pengar slut. För att komma ur det akuta läget har Teracom begärt att få utöka sin statliga kreditgaranti från 1,8 till 2 miljarder kronor. Detta kommer riksdagen att fatta beslut om i febuari. Teracom vill också lösa den ekonomiska krisen genom utförsäljning av tillångar och kraftiga sparåtgärder. Vad det kan betyda för de anställda på bland annat Gotland är ännu ovisst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista