Unga skall rapportera om Visbys krogliv

Till sommaren kommer kommunen att anlita unga anonyma inspektörer och deras uppgift blir att rapportera om kroglivet i stan.

Till en början har fem lämpliga personer yngre än 25 år valts ut och utbildas nu bland annat i alkohollagen för att kunna arbeta på rätt sätt.
Inspektörerna kommer att besöka krogarna och agera som vanliga gäster.

Förra sommaren var det ett stökigare nöjesliv i Visby än tidigare somrar och efter det har reglerna kring alkoholutskänkning och öppethållande skärpts.

De unga kroginspektörerna är en satsning för att ytterligare komma åt olagligheter i anknytnig till nöjeslivet, och inspektörerna kommer att rapportera om vad de ser när de besöker stadens krogar och det kan gälla till exempel bristande kontroll på legitimation, eller narkotikaförsäljning.

Utredningar som gjorts av Folkhälsoinstitutet har visat att ungdomar i 25-årsåldern är högkonsumenter av alkohol och allt yngre personer kommer till Gotland på sommaren, för att festa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".