Vill ha särskild bostadskö för studenter

Den 4 april har socialdemokraterna sitt årsmöte och de nya förslagen/motionerna handlar om alltifrån kaffe till internationellt arbete.


Men också om studentbostäder. Socialdemokraterna vill att bostadsbolaget Gotlandshem ska ha en särskild bostadskö för studenter.
Studenterna ska inte behöva trängas bland familjer och ensamstående när de står i kö till studentlägenheter.

Idag är det så att alla delar på bostadskön och när man som student tackar ja till en studentlägenhet förlorar man sin plats i kön.

Efter det att man avslutat sina studier kanske man vill bo i en vanlig lägenhet, men då har man ju redan lämnat bostadskön när man sa ja till sin studentlägenhet. Det här vill socialdemokraterna ändra på.

Även om man säger ja till en studentlägenhet så ska man få vara kvar i bostadskön till en vanlig lägenhet är förslaget, alltså två köer.

Från Gotlandshems sida har man också haft den här typen av diskussioner, så det kan vara något som blir verklighet även om det är svårt att genomföra rent praktiskt.
Just nu står det exempelvis 16 000 personer i bostadskö.

Socialdemokraterna vill också förbättra det internationella arbetet i partiet. S på Gotland har varit dåligt engagerade i internationella projekt och nu ska det bli bättre.

För att spara miljön och köpa etiskt odlade produkter kommer det enbart att fiinnas rättvisemärkt kaffe på socialdemokraternas partiarrangemang hädanefter. Åtminstone om det förslaget gillas av årsmötet den 4 april.

Partiet har drygt 1900 medlemmar på Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".