MEDELTIDSVECKAN

Ingen försäljning av erotisk kalender

Medeltidsveckan på Gotland har sagt nej till att sälja vykort och almanackor med bilder från en fotoutställning med erotiska bilder, på medeltidsmarknaden i Visby. Gotlands biskop Lennart Koskinen tycker däremot att erotik borde få ett större utrymme.

Fotografen Carolina Bosdotri och stylisten Carola Edlund har har tillsammans gjort en fotoutställning med erotiska bilder som visas vid S:t Nicolai ruin i Visby under veckan. 

Men när de ville sälja vykort och almanackor med samma motiv på marknaden fick de nej, först med argumentet att det inte var lämplig med hänvisning till medeltidsveckans starka koppling till kyrkan.

Men senare säger medeltidsveckans generalsekreterare Marie Flemström att dels kom ansökan om att sälja de här bilderna för sent, dels vill man inte alls tillåta någon försäljning av vare sig almanackor eller vykort på marknaden.

Biskop Lennart Koskinen säger att han tycker att erotik är något man ägnat sig alldeles för lite åt, och att sexualiteten är en av Guds gåvor till mänskligheten.

- Dessutom vore det väldigt magstarkt om jag som biskop försökte censurera den fria konsten, säger Lennart Koskinen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista