Centerpartiet ifrågasätter det ökade våldet

Utsatta kvinnor, ökat våld i samhället och praktikplatser för ungdomar. Det är saker som ska diskuteras på centerpartiets årsmöte.

Ungdomar borde inte få gå arbetslös mer än en månad, tycker Lärbro-Hellvi centeravdelning. Ungdomar ska känna sig behövda i arbetslivet och det skulle också vara en stor resurs om unga kom ut till arbetsplatserna på ön.

I motionen kräver man att det ska bli enklare för en arbetsgivare att anställa eller ta in unga på praktikplatser. Pengarna som idag går till arbetsmarknadsunderstöd ska istället gå direkt till arbetslösa ungdomar i utbyte mot att de får en riktig arbetsuppgift.

I en motion från Sanda-Västergarnavdelningen tas det också upp en ungdomsfråga.

Våldet bland unga måste stoppas och där vill man inskränka våld och porr i media.

Minimera allt våld som visas i massmedia är förslaget.

Den tredje motionen handlar om utsatta kvinnor. Follingbo-Akebäcks centeravdelning vill att det skapas personliga ombud för kvinnor som utsatts för fysiskt eller psykiskt våld.

Redan idag finns det personliga ombud för funktionshindrade och äldre. Det borde det finnas för utsatta kvinnor också, tycker centeravdelningen.

Den 3 april har centerpartiet sin årsstämma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista