Oklar redovisning av landshövdingebjudningar

Riksrevisionen riktar anmärkningar mot hanteringen av landshövdingens vinförråd på Gotland.
Det har inte funnits rutiner för att dokumentera hur mycket som dricks vid ett visst representationstillfälle eller för att registrera vad som finns i vinförrådet.

Vid flera tillfällen har representationen varit frikostigare än vad riktlinjerna säger, utan att det framgår varför. Dessutom saknas uppgifter om vilka som varit med och syftet för representationen och länsstyrelsen har också dragit av för mycket moms.

Förra landshövdningen Lillemor Arvidsson säger att hon inte hade en aning om att man ska redovisa för varje middag och lunch, utan trodde att det räckte med att hon inte överskred summan som fanns för representation.

Tillförordnade landshövdningen Andes Granat säger att länsstyrelsen nu tagit itu med bristerna och ska redovisa förbättringarna för Riksrevisionen.

Länsstyrelsen har också fått anmärkningar på hanteringen av tjänstebilar, där det saknats rutiner för hantering av nycklar och kontroll av bensinkostnader i förhållande till antalet körda mil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".