Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Fornsalen visar matkultur

Publicerat onsdag 7 april 2004 kl 11.43

”Målet med maten” heter länsmuseet Gotlands Fornsals stora utställningssatsning i år.
Där visas både matens historia och nya livsmedel som vin och tryffel.

- Vi vill ha med vällusten och sinnligheten och maten som kulturbärare, säger antikvarie Gun Westholm.
Från matborden kan man läsa ut olika historiska epoker som vikingatid och Hansan.

I utställningen deltar också Produkt Gotland och 13 ”spjutspetsar” bland gotländska matproducenter,  som visar upp nya grödor som bland annat vin och tryffel.

Fram till nyår ska man kunna fundera kring mat på Fornsalen och i sommar blir det också matmarknader på Fornsalens gård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".