Medborgarförslag

Efterlyser lekpark inomhus

Två gotlänningar efterlyser i varsitt medborgarförslag dels bättre gång- och cykelväg i södra Visby, dels en stor inomhuslekpark.

Bygg en stor lekplats inomhus tillsammans med restaurang och kiosk, föreslår en Visbybo i ett medborgarförslag till kommunen.

Lekplatsen skall vara en plats där hela familjen kan samlas och en möjlighet för barnen att tillsammans med sina föräldrar och syskon kunna leka och ha kul en hel dag. Tanken är att lekplatsen skall vara öppen året runt.

I Halmstad finns en sådan anläggning, skriver gotlänningen.

I ett annat medborgarförslag vill en man på söder i Visby ha en cykel- och gångbana från Lännaplan till Stenkumlaväg och även ha markerade överfarter vid passagen över Lännagatan.

"Morgontrafiken präglas av tempo och stress, såväl barn som vuxna tvingas nu cykla på väganan och därmed utsättas för trafikfara - det saknas också övergångsställe", står det att läsa i medborgarförslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".