Gustaf Hoffstedt. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/SR Gotland

Hoffstedt blir kulturpolitiker

Den gotländske politikern Gustaf Hoffstedt (M) kommer att bli ordinarie ledamot i riksdagens kulturutskott. Han säger till Radio Gotland att han tror han kan göra mycket för Gotland som kulturpolitiker.

När det stod klart att han kom in i riksdagen sa Hoffstedt att han helst ville ha en plats i socialutskottet eller näringsutskottet. Så sent som häromdagen tvivlade han på att få någon ordinarie plats, utan var inställd på att bli suppleant i något utskott eftersom Moderaterna är fler än de 70 utskottsplater partiet har att besätta.

I kulturutskottet vill Gustaf Hoffstedt bland annat arbeta för att de som arbetar med kultur ska kunna försörja sig på det. Han skriver i ett pressmeddelande att han ser fram emot att än en gång bli kulturpolitiker. Han inledde en gång sitt politiska arbete som ersättare i en kulturnämnd.

Kulturen är också ett område som Gotland påverkas alldeles särskilt av konstaterar Gustaf Hoffstedt, som vill verka som en gotländsk kulturambassadör inför riksdag och regering.

Det definitiva beslutet om utskottsplatserna fattas av riksdagen tisdagen den 12 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".