Bättre kollektivtrafik till sommaren

Det det kommer att gå anslutande bussar till och från färjorna i Visby både i sommar och i höst.

Det har varit många klagomål och det har ansetts att bussanslutningarna till färjorna har varit sämre senaste året.

Men nu verkar servicenivån höjts kraftigt från kollektivtrafiken på Gotland och bussar skall hämta o lämna vid alla färjeturer i sommar.

Enda undantaget i sommar är nattfärjan från Nynäs som anländer 02.45 - där blir det ingen bussanslutning.

I höst kommer det också att vara anslutande bussar både på morgnar och eftermiddagar, det säger kollektivtrafikens avdelningschef Per-Arne Jonsson.

Just nu planeras höstens turlistor och ambitionen är att köra anslutande bussar även till de sena färjeankomsterna fredag o söndag under vinterhalvåret.

Hur det blir med färjan från Nynäshamn, som anländer efter midnatt måndag till torsdag i vinter vet inte Per Arne Jonsson men ambitionen är att även där hitta någon form av transport, typ plustrafik eller annan beställningstrafik.

Därmed verkar det vara möjligt att i de allra flesta fall kunna åka vidare från färjorna med buss både till Fårösund, Ljugarn och Klintehamn under både sommar och vinter.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista