Plus 7 procent

Fler flög med Gotlandsflyg i september

Gotlandsflyg ökade antalet passagerare i september med sju procent. Samtliga tre året-runt-linjer ökade, men största ökningen var det på den nya Göteborgs-linjen.

Totalt reste 17.537 passagerare med Gotlandsflyg till och från Bromma, Göteborg och Ängelholm under september. Det är en ökning med sju procent jämfört med i fjol. Även Visby flygplats ökade antalet inrikesresenärer, med 3,6 procent i september.

Gotlandsflygs vd Ola Matsson säger i ett pressmeddelande att utvecklingen är väldigt glädjande och att dem nu ser fram mot nästa nya året-runt-linje - Arlanda som startar 18 oktober

Charter till Prag och Warzawa, som lanserades i juni och som gör det möjligt för gotlänningarna att resa direkt från Gotland till semestern, har hittills lockat 388 semesterfirare att boka.

- Till Prag finns det bara en plats kvar och till Warzawa knappt 40 platser, men de går åt fort nu. Det här visar att gotlänningarna uppskattar att resa direkt från hemmaplan och spara tid, pengar och miljö.

- Om någon vecka kommer vi att presentera minst tre nya resmål för den som vill resa till våren och nästa höst, fortsätter Ola Mattsson.