Gotlands kommun missade 600 000

Gotlands kommun går miste om nästan 600 000 kronor som skulle ha varit ett bidrag från EG:s regionala strukturfond. Orsaken är att kommunen inte uppfyllt de villkor som sattes upp för att få pengarna.


Pengarna gäller satsningen på bredband via elnätet. Anneli Wirtén, som är huvudsekreterare för Mål 2 öarna, säger att pengarna nu dras tillbaka.

Någon eller några inom kommunen har tydligen missat vad som gällde för att pengarna skulle betalas ut.
Eftersom projektet PLC Plus - med bredband via elnätet -ansågs intressant för en massa andra öar så skulle alltså Gotland se till att bjuda in andra ö-människor till ett seminarium där den här tekniken diskuterades.

Strukturfondsdelegationen i Jönköping ansåg att det var viktigt att kunskapen spreds och kontakterna utökades så att fler ö-bor i Sverige kanske skulle kunna få bredband på det viset.

Men som Anneli Wirtén ser det så har inte Gotlands kommun sett till att sprida vad som pågick här. Och nu i efterhand har inte kommunen ens kunnat visa upp deltagarlistan över de som närvarade vid det seminarium som hölls om projektet ”Bredband via elnätet”.
Alltså - inga pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".