Sotningsskulder oroar

Räddningstjänsten oroas över att det bolag som har hand om sotning på mellersta och södra Gotland inte kan betala sina skulder. I flera år har Gotlands Sotningstjänst legat efter med skatter och avgifter, och förra veckan drogs bolagets f-skattesedel in. Sedan 1990 har kommunen avtal med bolaget om sotning.
Redan 1995 låg bolaget efter med skulder på över en miljon kronor. Då misstänktes ägaren och hans fru har tagit ut löner på mellan 25 och 80 000 kronor i månaden, trots att skulden hos kronofogden ökade. Skulden är nu på närmare 200 000 kronor. Eftersom bolaget gått miste om sin f-skattesedel, kan det betyda att företag och privatpersoner själva får betala skatt och avgift. Eftersom sotningen är relgerad i lag måste fastighetsägare släppa in sotaren och Per Svensson på räddningstjänsten har inget råd att ge i dagsläget utan hänvisar till skattemyndigheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista