Sproge och Levide

Bränder i hö på två olika platser

En större lada med hö vid Snoder i Sproge, brann ner helt vid en kraftig brand vid midnatt natten till torsdag. Bara en timme senare började det brinna i höbalar på en traktorvagn i Levide och polisen rubricerar händelserna som skadegörelse och utesluter inte att bränderna kan ha ett samband.

Räddningstjänsten från Klintehamn, Hemse, Burgsvik och insatsledare från Visby larmades till branden i Sproge, men när de kom fram var ladan helt övertänd.

Det var ingen risk för att branden skulle sprida sig eftersom ladan stod ute på en åker och räddningstjänsten fick ägna sig åt att bevaka branden och låta ladan brinna ner.

Ladan som var på 35 gånger 10 meter, innehöll stora höbalar och ingen människa ska ha fått några skador.

Bara omkring en timme efter midnatt började höbalar på en traktorvagn i Levide brinna. Polisen rubricerar båda bränderna som skadegörelse och utesluter inte att de kan ha ett samband och ska göra närmare undersökningar av brandplatserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista