Ola Lindvall (C)

Vill ha bättre kontroll av mediciner

Det måste bli bättre kontroll på läkemedelsbehandlingen på Gotland. Det tycker centerpartisten Ola Lindvall från Dalhem.

I ett förslag till fullmäktige hävdar han att mer än 40 procent av Gotlands gamla, över 80 år, tar tio eller fler mediciner varje dag.

Han påstår också att det händer att läkare skriver ut mediciner utan vetskap om vad patienten förbrukar för läkemedel i övrigt.

Ola Lindvall tycker därför att det finns anledning för kommunen att ta ett helhetsgrepp om all läkemedelsutskrivning för att undvika att onödigt många läkemedel skrivs ut till patienter, och för att förhindra biverkningar som kan leda till utskrivning av ytterligare medicin.

Lindvall föreslår att kommunfullmäktige beslutar om ett handlingsprogram som visar hur heltäckande läkemedelsgenomgångar skall ske systematiskt. Detta också för att undvika kostnader som drabbar samhället på grund av bristande kontroll på läkemedelsbehandling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".