Nedläggning av Västerbyhemmet

Västerby behandlingscenter i Burgsvik kan komma att läggas ner. Anledningen är att det ekonomiska läget är kritiskt på grund av låg beläggning, eftersom socialtjänsten i stockholmsregionen slutat köpa platser för att spara pengar.
I ett tjänstemannaförslag föreslås nedläggning av Västerbyhemmet i Burgsvik och att avgiftningsenheten flyttas till Visby. Men innan något beslut tas, kommer politikerna i styrelsen för Gotlands vård och omsorg och förvaltningsledningen att träffa personalen på Västerbyhemmet. 15 personer är idag anställda vid Västerbyhemmet och en del av dem kommer att erbjudas fortsatt arbete, bl a vid avgiftningsenheten om behandlingscentret läggs ner. Enligt Bror Lindahl, ordförande i styrelsen för Gotlands vård och omsorg finns det andra planer för verksamheten i Burgsvik, men vad det gäller vill han inte säga ännu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".