Motormän vill behålla belysning

Motormännens Riksförbund protesterar mot planerna på att släcka gatubelysningar på den gotländska landsbygden. Motormännens Lokalklubb som sysslat med trafiksäkerhet anser att vägarna hållit en bra standard, men noterar med stor besvikelse att Gotlands Kommun och Vägverket inte anser sig att ha råd att ha fortsatt belysning på vägarna på den gotländska landsbygden.
Belysning på utsatta ställen så som busshållplatser korsningar, skolor och där det rör sig mycket människor och speciellt barn är ett måste för att säkra deras väg till och från skola och bostad, anser Motormännen i ett uttalande. De pengar Gotlands Kommun och Vägverket spar på att dra in belysningen på landsbygden, får man betala dubbelt upp för de trafikskador som kommer att hända när man släcker den gotländska landsbygden, konstaterar Motormännens lokalklubb på Gotland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".