Klintehamn

Klinte båtklubb vill bygga sjöbodar

Klinte båtklubb vill att kommunen låter dem bygga flera nya sjöbodar på hamnplan i Klintehamn.

Båtklubben skriver till hamnförvaltningen och undrar vad det blev av en överenskommelse från början av 2000-talet om att det skulle få byggas sex nya sjöbodar i hamnen. Bodarna skulle vara kopplade till innehavet av båtplats och användas för båt- och fiskeutrustning.

Det vara bara en av båtklubbens medlemmar som hann bygga en sjöbod på hamnen. Ytterligare ett par tre stycken ansökte om att få bygga, men kommunen sa nej till det.

Bertil Klintbom, som var hamnchef på den tiden, säger att han sa nej för att asfaltsplanen på hamnen är en olämplig plats för bodar. Ytan behövs som parkering för besökare till Stora Karlsö. Överenskommelsen om att bygga nya bodar i hamnen gjordes muntligt med en tidigare hamnchef.

Klinte båtklubb har alltså skrivit till kommunen och begärt att få bygga nya sjöbodar vid hamnen som planerat. De kan även tänka sig att bygga bodar av flyttbar modell så att det inte sätter stopr för fortsatt hamnutveckling i Klintehamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista