Restaurangkassan ombord på en av Destination Gotlands färjor. Foto: Håkan Erlandsson / SR Gotland
Tidigare anställd hävdar

"Slarv med hygien på färjorna"

"Ingen tid att byta kläder"
2:06 min

Det slarvas med hygienen på Destination Gotlands färjor. Restaurangpersonal går från att hantera mat till att städa toaletter och tillbaks till restaurangen igen.

Det hävdar en tidigare anställd som är kritisk mot företagsledningen.

- Samma kläder används vid de olika arbetsmomenten, säger den anställde till Radio Gotland.

Han menar vidare att för få anställda och hög arbetstakt gör att hygienen blir eftersatt på båtarna.

Klas Nysell på Destination Gotland säger att det finns regler där det klart framgår att hygienen vid livsmedelhantering bör skötas på ett prioriterat sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".