Hamnen i Klintehamn. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland
Klintehamn

Sjöbodar i hamnen diskuteras återigen

Kommunen säger nej till nya sjöbodar på hamnplan i Klintehams hamn. Som vi berättat tidigare har Klinte båtklubb skrivit till hamnchefen och frågat vad som hände med den tidigare övereskommelsen om att de skulle få bygga sex nya bodar för båt- och fiskeutrustning.

Nu svarar hamnchef Mats Eriksson att de redan tidigare sagt nej till bodarna, för att de tycker att asfaltsplanen i Klintehamns hamn är en olämplig plats.

Men han bjuder samtidigt in Klinte båtklubb till att delta i kommunens pågående planering av hur hamnen i Klintehamn kan få trevligare miljö. Och där kan även behovet av sjöbodar diskuteras.

Båtklubbens önskan om att bygga nya bodar utgår från en muntlig överenskommelse från början av 2000-talet med en tidigare hamnchef om att få bygga nya sjöbodar. Då hann en av klubbens medlemmar bygga en bod ute i hamnen innan kommunen ändrade inställning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista