Inga garantier att apoteket i Roma öppnar igen

Kommunen har blivit överkörd när det gäller stängningen av apoteket i Roma. Det säger det socialdemokratiska kommunalrådet Åke Svensson. Han fick inte någon information om att apoteket i Roma semesterstängts fram till september.

Apoteksbolaget skall enligt en överenskommelse informera kommunen om förändringar av apotekens verksamhet. I november förra året hade kommunen en träff för att just diskutera vikten av att ha samråd innan viktiga beslut tas. Men Åke Svensson anser att samarbetet är lika dåligt som tidigare.

Apotekens chef på Gotland Lena Dolmen säger till Radio Gotland att stängningen i Roma gjordes för att flera i personalen blivit sjukskrivna och hon beklagar att kommunen inte fick någon information. Men Lena Dolmen vill inte låta sig intervjuas om varför samarbetet med kommunen inte fungerat. Hon säger att hon hoppas att apoteket i Roma kommer att öppna igen i höst, men kan inte ge några garantier. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".